Naaktmodel, damesmodel, herenmodel, fotomodel, oud model, jong model, en dan heb je mijn model. Mijn model is de liefste, leukste en de grappigste! Mijn model wordt verlegen als ik hem aankijk.  Hij knijpt zijn ogen dicht of kijkt de andere kant op. Mijn hart maakt een sprongetje, maar mijn kunstenaarsvlijt wordt flink op de proef gesteld.

Hoe in hemelsnaam ga ik deze vriendelijke lieve oude man, met plooien tot ver over zijn kin, zijn ingevallen wangen en zijn afhangende ogen verbeelden? Het is knap hoe hij zijn best doet om niet op te vallen. Erg lastig. Hij weegt 78 kilo en vult een hele ruimte met zijn aanwezigheid. Als ik hem aankijk wordt hij heel verlegen en knijpt zijn ogen dicht. Stil zitten vind hij niet leuk. Liever ligt hij lekker languit, zijn wangen gespreid over de vloer. Vele sessies hebben we zo samen gedeeld. Hij is altijd erg blij om naar mijn atelier te komen, maar nog blijer als hij weer mag gaan. Zelf draagt hij zijn kleed naar buiten.

James, ik ga je missen, want ondanks dat jij een grote uitdaging bent geweest, heb ik elke minuut van je genoten.

Astrid Prins

1 augustus 2018

Lieve Angelique, Met tranen in mijn ogen heb ik zojuist je blog gelezen. Ik zou willen dat ik net zo'n mooie tekst kon schrijven als jij in je blog. Maar iik kan alleen maar zeggen ook namens Nico dat je ons heel erg blij hebt gemaakt met dit mooie beeld van James. Dit is niet ons eerste werk van jou(alleen jou werk hangt hier aan de muur). Maar dit is wel het eerste beeld. Wekelijks kwamen James en ik naar je Atelier en in het begin dacht ik eerlijk gezegd "gaat dit beeld op James lijken". Tijdens ons discussies waren we meerdere keren James kwijt en dan liep hij weer over de gang te buurten bij andere kunstenaars. Maar gelang de tijd begon ik steeds meer James te herkennen. Je hebt echt zijn karakter in het beeld laten zien. We zullen er zeker van genieten maar voorlopig knuffel ik de echte James nog. Heel erg bedankt Nico & Astrid Prins Knuffel van James


Natasja

1 augustus 2018

Echt prachtig geworden....mijn complimenten!!!


Wolf

1 augustus 2018

Hi Angelique, heel knap deze "oude heer" zo vol waardigheid vast te leggen. Ik weet hoe moeilijk het is een gewoon model te boetseren; een hond, die niet stilzit, geen zin er in heeft en elk moment een andere uitdrukking heeft en zijn plooien weer ander laat zien, is helemaal een uitdaging. Complimenten met het resultaat.


Reageer op dit bericht