Angelique Cremers

Ik ben beeldend kunstenaar van beroep. Na het volgen van de kunstacademie aan de stedelijke academie voor plastische vormgeving in Genk werk ik nu al vele jaren als zelfstandig kunstenaar.

Ik zie het als een enorme uitdaging om het leven in al haar schoonheid weer te geven. Het wonder van het zijn, in al zijn fases, fascineert me. Als voormalig miss Holland ken ik als geen ander de impact van schoonheid. Het plaatje moest altijd perfect zijn. Uiterlijke vertoning kan nog altijd prachtig zijn, toch draait het allemaal om de kern. Daar zit de kracht; de werkelijke schoonheid. Die puurheid wil ik graag overbrengen in een tastbare vorm.

Waar werk ik.

Mijn atelier is gevestigd aan de Rosmolenstraat in Sittard. Deze is te bezoeken na telefonische afspraak of als ik in mijn atelier aan het werk ben en de deur open is. Verder wordt mijn werk vertegenwoordigd door verschillende galerieën in binnen en buitenland, zoals Parijs, alsook op de internationale kunstbeurzen.

Sculpturen.

Mijn bronzen sculpturen worden aan de hand van real life modelstudies ontworpen. Hierna worden aan de kernbeelden van klei andere materialen toegevoegd om middels abstractie en vervreemding een bepaalde emotie te creëren. Het uiteindelijke werk wordt á çire perdue in brons gegoten. Een groot deel van mijn beelden bestaan uit vrouwenfiguren. Vrouwen die naar binnen kijken, de ogen subtiel gesloten of geblinddoekt. Als beeldend kunstenaar zit perfectie voor mij in de imperfectie. Rafelranden, zowel fysiek als emotioneel horen daarbij, dus ook in mijn werkproces.

Schilderijen.

Mijn schilderijen daarentegen zijn meestal erg kleurrijk en extrovert, abstract, maar altijd met een verborgen symboliek. Vaak werk ik met structuren, waardoor er een bepaald schaduwspel ontstaat en de schilderijen meer diepte krijgen.

Opdrachten.

Inmiddels heb ik ook meerdere opdrachten mogen maken. Ik werk zeer gevarieerd, dus het kan om een beeld of schilderij gaan, maar ook bijvoorbeeld om een relatiegeschenk, een oplage, een monumentaal beeld, of een bodycast. Bij een bodycast, oftewel een afgietsel van een deel van het lichaam gaat het steeds om het vastleggen van een moment, het vorm geven aan een herinnering. Steeds in samenspraak met de opdrachtgever. Vanuit mijn expertise als beeldend kunstenaar voeg ik dan net dat beetje extra toe aan de tastbaar gemaakte herinnering. In de stilering van de bodycast, in de keuze van de materialen en in de afwerking. Van een eenvoudige gecaste hand in gips, tot een levensecht afgietsel van je lichaam in brons. De persoonlijke herinnering tastbaar gemaakt in een uniek werk.

 

https://youtu.be/m2dNwBz5kD4