• Mijn Model

  1 augustus 2018

   

  Naaktmodel, damesmodel, herenmodel, fotomodel, oud model, jong model, en dan heb je mijn model. Mijn model is de liefste, leukste en de grappigste! Mijn model wordt verlegen als ik hem aankijk.  Hij knijpt zijn ogen dicht of kijkt de andere kant op. Mijn hart maakt een sprongetje, maar mijn kunstenaarsvlijt wordt flink op de proef gesteld.

  Hoe in hemelsnaam ga ik deze vriendelijke lieve oude man, met plooien tot ver over zijn kin, zijn ingevallen wangen en zijn afhangende ogen verbeelden? Het is knap hoe hij zijn best doet om niet op te vallen. Erg lastig. Hij weegt 78 kilo en vult een hele ruimte met zijn aanwezigheid. Als ik hem aankijk wordt hij heel verlegen en knijpt zijn ogen dicht. Stil zitten vind hij niet leuk. Liever ligt hij lekker languit, zijn wangen gespreid over de vloer. Vele sessies hebben we zo samen gedeeld. Hij is altijd erg blij om naar mijn atelier te komen, maar nog blijer als hij weer mag gaan. Zelf draagt hij zijn kleed naar buiten.

  James, ik ga je missen, want ondanks dat jij een grote uitdaging bent geweest, heb ik elke minuut van je genoten.

  Lees meer >> | 3 Reacties | Reageer | 65 keer bekeken

 • Opdracht Aldenhof woon-zorgcomplex

  4 juli 2018

   

  Ik zit midden in een opdracht voor Aldenhof woon-zorgcomplex. Een mooie opdracht, op mijn lijf geschreven!  

  De directie van Vastgoedbeheer Limburg heeft mij gevraagd om een beeld te maken voor de hal van het nieuwe woonzorgcentrum Aldenhof in Born. De nieuwbouw vervangt het voormalige zorgcentrum St.Maarten in de oude dorpskern van Born. De Aldenhof is een woon-zorgcomplex met 5 kleinschalige woonvormen voor in totaal 30 psychogeriatrische cliënten. Daarnaast zijn er 60 zorgappartementen voor verzorgingshuiscliënten en bijbehorende voorzieningen zoals keuken, restaurant en kantoorruimten.
   

  AAN ELKAAR LASSEN OF OMSMELTEN?

  Het uitdagende aan deze opdracht is dat ik een kunstwerk mag maken waarin de koperen letters die op de gevel van het voormalige St. Maarten hingen een tweede leven ga geven. Naast hergebruiken, is het symbolisch verbindende gebaar naar de nieuwe bewoners van groot belang voor mijn opdrachtgever.

  Dan begint voor mij het spel. Mijn hoofd maakt overuren en het gaat alle kanten op. Ga ik de letters in de originele staat gebruiken, ze door elkaar husselen, ga ik ze in stukken zagen en weer aan elkaar lassen of zal ik ze omsmelten en vermengen met het brons?

   

  OUD WORDT NIEUW

  Uiteindelijk heb ik gekozen om de letters te versmelten. Oud wordt nieuw. Vooruitkijken, een nieuwe toekomst voor deze mensen in een nieuw huis. Het moet een beeld worden van verbinding. Een figuur dat gekoesterd gaat worden. Die net als de inwoners een mooi plekje krijgt in dit nieuwe huis. Is hij vertederend, aaibaar, om van te houden? Zet hij aan tot nadenken? Ik hoop het wel.

  We gaan het zien. Maandag ga ik weer naar de bronsgieterij om er verder aan te werken. Voor het uiteindelijke resultaat moeten jullie nog even wachten. Het beeld wordt medio september onthuld.

  Ik hou jullie op de hoogte!

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 373 keer bekeken

 • Waarom mag Miss Amerika niet meer in bikini

  12 juni 2018

  Er is een grote discussie gaande over de Miss verkiezingen. De Miss America organisatie heeft de bikinironde afgeschaft.

  Vorige week werd ik gebeld door de redactrice van de limburgse televisiezender L1. Ze vond het interessant mij als voormalig Miss Holland uit te nodigen voor een discussie aan tafel in het programma Avondgasten. Het feit dat ik als kunstenaar bezig ben met de perfectie van de imperfectie maakte het voor haar extra interessant.

  Nou heb ik me echt even moeten verdiepen in het thema. De "Miss" problematiek staat ver van mijn bed af. Over het algemeen ben ik vooral druk bezig met het kunstenmaken. Toch vond ik het erg leuk om mijn verhaal te doen, zeker om te laten zien wat schoonheid voor mij betekend, en in wat voor manier ik dit gebruik in mijn kunst. Daarnaast ben en blijf ik Miss Holland 1987, dus dit soort activiteiten zijn altijd leuk om mooie herinneringen op te halen en terug te stappen in dat wereldje.

   https://l1.bbvms.com/view/video/2951630.html

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 79 keer bekeken

 • Kilometervreter

  12 april 2018

  5 Galerieën bezocht op 1 dag. 600 Kilometer Nederland gezien met regen in het Zuiden, zonneschijn in Amsterdam en mist richting Breda. Enthousiaste, lieve en interessante mensen ontmoet. Gesleept met beelden, genoten van mijn gesprekken in de auto met mijn maatje Nico en vooral veel energie gekregen van al die fijne mensen. Het is heerlijk om in gezelschap te vertoeven van mensen die net zo bezig zijn en genieten van kunst als ik. Die mij met open armen ontvangen, koffie hebben klaarstaan en nieuwsgierig zijn wat ik weer kom langsbrengen. Eigenlijk ben ik gewoon een beetje Sinterklaas op een zeer wisselvallige dag.

  Dutch art& Design salon Den Bosch      Galery Toddities Amsterdam     

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 294 keer bekeken

 • Kunstwerk van de week

  31 oktober 2017

  Meer dan een jaar heb ik uit de running gelegen. Een burn out in al zijn facetten. Maar ik ben terug!!!

  Met in achtneming van genoeg rust tussendoor ben ik weer heerlijk bezig in atelier en bronsgieterij.

  Mijn website krijgt binnenkort een nieuw jasje, en als kers op de taart ben ik deze week ook nog met sculptuur "Harnassed" genomineerd tot het kunstwerk van de week.

  Dit geeft enorm veel inspiratie, en weet ik dat ik op de goede weg zit met mijn ideeën en ontwikkelingen. Mijn gevoel gaf dit al aan, maar de bevestiging krijgen is toch altijd net even dat extra zetje.

  Dankjewel voor iedereen die op mij gestemd heeft.

  Harnassed staat in Valkenswaard bij http://dekunstkeuken.com

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 154 keer bekeken

 • Opening expositie Dutch art & Designsalon Den Bosch

  19 juli 2016

  Aanstaande zaterdag 23 Juli om 15.00 is de opening van de expositie “ZOMERGLANS” in de Dutch art & designsalon in Den Bosch.

  Vandaag alle beelden weggebracht naar de altijd gezellige vriendelijke en kunstminnende Meggy van Houtum. Samen hebben we alles op zijn plaats gezet, en ik ben zeer tevreden. Bijna mijn hele serie “Helmets”is er vertegenwoordigd, inclusief de laatste exemplaren. Het ziet er fantastisch uit. Alle beelden hebben een prominente plek gekregen, prachtig uitgelicht en glimmend als juweeltjes. Ik ben trots. Kijk voor meer informatie op dutchartdesignsalon.com

  Aanstaande zaterdag ben ik erbij! Mocht je tijd en zin hebben, dan zie ik je daar.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 286 keer bekeken

 • Nederland onder de wielen.

  21 maart 2016


   

  Als kunstenaar maak je toch ook aardig wat kilometers. Deze maand heb ik Nederland flink mogen doorkruisen.
  Begin deze maand heb ik een bezoek gebracht aan Christo-art.Zie http://www.chris-art.nl .Een prachtige galerie op Noordeinde in Den Haag, waar ik hartverwarmend werd ontvangen door Chris en zijn vrouw. Enkele beelden hebben een mooie plek gekregen, waaronder 1 van mijn paardenhoofden en een torso. 

  Afgelopen week een dagje gedaan met Lei Hannen, keramist en collegakunstenaar. Wij kennen elkaar van de Limburgse kunstkring .

  Om 9.00 uur vertrokken vanuit het atelier van Lei. Een autorit over de A73 en A50 richting Mariënheem, waar we beelden hebben afgeleverd voor de prachtige beeldentuin.
  Peter Groen stond ons al op te wachten met een kop koffie.
  Zie http://www.beeldentuinmarienheem.nl

  Daarna door naar het noorden, naar Galerie Pook. 

  Als afsluiting wilden we onszelf belonen met een bezoekje aan Het Depot in Wageningen. Helaas was deze dicht, maar we hebben een prachtige wandeling gemaakt door de tuinen, en even door de ramen gegluurd. Om 19.00 uur was ik weer thuis. Toch leuk om met een collega als Lei een hele dag op stap te zijn. Dat maakt het de vele kilometers toch meer dan waard.
  Morgen staat weer het gebruikelijke ritje naar bronsgieterij Steylaert op het programma, waar ik werk aan mijn huidige beelden. Dezelfde middag kan ik deze (hopelijk zijn ze klaar) laten zien in een Galerie in Den Bosch. Meer details hierover als alles geregeld is, en ik jullie meer kan vertellen.
  Je ziet het, vele kilometers vanuit het zonnige zuiden. Mijn volgende ritjes misschien eens richting België rijden, dan ben ik er sneller.

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 166 keer bekeken

 • Prachtig eind van 2015!!!

  6 januari 2016

  Eind 2015 viel het prachtige tijdschrift Dier en Arts bij mij op de mat, met…..op de cover een sculptuur gemaakt door mij. Het is een beeld van een paardenhoofd dat ik vorig jaar in opdracht heb mogen maken. Dit geeft mij weer heel veel nieuwe energie om verder te gaan. Veel werk te verzetten, plannen maken, en doorgaan met waar ik mee bezig ben.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 125 keer bekeken