• Een leeg canvas voor 2023

  7 januari 2023

  2023

   

  Het begin van het jaar zorgt bij mij altijd voor melancholische gedachten. Een jaar dat ik afsluit, waarbij ik alles overdenk en nieuwe inspiratie krijg.

  Graag wil ik mijn gedachten met jullie delen, want 2022 was voor mij een enorm moeilijk jaar. Een jaar waarin veel gebeurd is. Mooie dingen zoals de opening van mijn atelier/ galerie in de binnenstad van Sittard, maar ook de daarbij horende verhuizingen privé en zakelijk. Een intense tijd met het verbouwen van huis en atelier, de naweeën van corona, het overlijden van mijn vader en van een goede vriend. Dit alles heeft er behoorlijk ingehakt. Als kunstenaar zou je verwachten daar volgens de regel iets mee te kunnen, maar uit mijn handen ontstaat niet zo veel. Een writer’s block voor kunstenaars. Mijn hoofd heeft tijd nodig om alles op een rijtje te zetten.

  De afgelopen weken heb ik me dan ook ondergedompeld in het grote niets doen. Gewoon even puur en alleen met mezelf zijn. 2022 van me af laten glijden. Een pas op de plaats en mijn canvas leeg maken. Volgende week ga ik weer beginnen. Mijn hoofd en hart zijn nog steeds niet hersteld, maar mijn handen jeuken. Ik wil me weer kunnen verliezen in het grote creëren.

  Als je in de buurt bent, kom gerust binnenlopen als ik aan het werk ben, want dat was de hele opzet van een atelier in de binnenstad. Ik zal er in 2023 zeker meer zijn, en hoop jullie te kunnen laten zien wat ik van mijn lege canvas ga maken.

  Ik wens jullie allemaal een heel mooi, gezond en fantastisch 2023!

  Lees meer >> | 458 keer bekeken

 • Creatief met vleugels

  6 februari 2020

  Zo af en toe word ik gevraagd voor een t.v. uitzending of krantenartikel. Altijd leuk om mee te doen, en zeker als de aandacht ligt op datgene waar mijn passie ligt. Meestal wordt er nog even teruggeblikt op het verleden, op het feit dat ik Miss Holland ben geweest. Prima!

  Creatief met Vleugels is een leuk programma, gemaakt door een locale zender, en het was een feestje. Het ging namelijk over kunst. De gastvrouw Miriam Vleugels is ontzettend warm, gastvrij en innemend. De opnames zijn gemaakt in haar loft in Kerkrade, waar ze woont en werkt.

  Dit programma is al een tijdje geleden uitgezonden, maar als digibeet nu dus pas op mijn website, met een link, zodat jullie het ook kunnen bekijken. 

  http://rtvparkstad.nl/creatief-vleugels-angelique-cremers/

  Ik hoor graag of je het een leuk programma vond.

  #miriamvleugels#kunst#blog#missholland#brons

  Lees meer >> | 1236 keer bekeken

 • Bodylanguage

  7 oktober 2019

   

  Angelique Cremers featuring Ivan Sanda.

  En dan eindelijk is het zo ver! Na maanden van hard werken, veel experimenteren, testen, overleggen en plezier, een nieuwe serie, genaamd BODYLANGUAGE

  De serie Bodylanguage is een expressie van het veranderende straatbeeld. Dit is vertaald in een samenwerking die meer is dan één visie op schoonheid.
  In deze samenwerking met Ivan Sanda geef ik vorm aan deze schoonheid, maar ook aan individualisme en zelfexpressie.

  Ivan is een graffity- en tattooartiest uit Zuid Limburg, Heerlen. Hier groeide hij op, en heeft hij veel geleerd van de verschillende graffity en straatartiesten die Heerlen rijk is.  Tegenwoordig wordt Ivan vaak gevraagd in het buitenland. New York en Berlijn is de scene waar hij tegenwoordig veel vertoefd.

  Over een paar weken zullen deze beelden voor het eerst real life te zien zijn op de Affordable Art Fair in Amsterdam via Galerie Amsterdam. Mocht je er graag naar toe willen gaan, neem dan contact op met http://www.galerie-amsterdam.nl en vraag naar entreekaartjes.

  Misschien zie ik je daar!

   

   

  Lees meer >> | 1184 keer bekeken

 • De onthulling

  29 juni 2019

  Op een warme mooie zaterdagmiddag vorig weekend was het dan zo ver, de opening van het prachtige wooncomplex van Stichting Pergamijn in Born, waar tevens een beeld onthuld werd dat ik heb gemaakt.

  Ondanks de warmte was er enorm veel belangstelling, en de bewoners hadden het heel erg naar hun zin.

  Een kleine foto impressie van deze bijzondere dag.(foto's Nico Linssen)

  Op de foto:

  -Roger Verspagen, directeur Zorgplus Vastgoed 

  -Pieter Meekels, wethouder stedelijke ontwikkeling, economie en middelen

  -Arnold van Malde, directeur wonen zuid

  -en natuurlijk de bewoners en bezoekers van Stichting Pergamijn.

   

   

  Lees meer >> | 1342 keer bekeken

 • Kunst in Valkenburg

  5 maart 2019

  Zodra januari achter me ligt, voel ik dat het om mij heen begint te zoemen. Met het aankomende voorjaar ontwaakt ook de kunst in Zuid-Limburg. Vanaf half maart is er heel veel Kunst met een grote K te zien. Op de Tefaf in het MECC in Maastricht én bij Kunst in Valkenburg (KiV).

  Zoals elk jaar kijk ik hier reikhalzend naar uit. Dit jaar niet alleen als kunstliefhebber, maar vooral als kunstenaar, want sinds kort is mijn werk ook in Limburg te zien.

  Ik ben er erg trots op dat Galerie Marx & Marx uit Valkenburg aan de Geul mijn werk in de collectie heeft opgenomen. Een prachtige galerie, waar twee enthousiaste en gedreven broers toonaangevend werk van veel bekende Limburgse kunstenaars tentoonstellen.

  Vanaf 16 maart gaan de deuren van de Tefaf en KiV open. Galerie Marx & Marx neemt werk van mij mee, buiten al het geplande werk om! Het toevoegen van mijn beelden aan de expositie is echt last-minute, zo recent is onze samenwerking. Het is helaas niet terug te vinden in de programmaboekjes of op de website, maar er spreekt heel veel vertrouwen vanuit.

  Deze unieke en exclusieve kunstexpositie vindt plaats in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St.Gerlach. Een prachtige en inspirerende omgeving.

  Ik nodig je graag uit om eens te komen kijken, van zaterdag 16 maart t/m zondag 31 maart 2019, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info is te vinden op www.marx-en-marx-kunst.nl of op  www.kunstinvalkenburg.nl

  Lees meer >> | 961 keer bekeken

 • Mijn Model

  1 augustus 2018

   

  Naaktmodel, damesmodel, herenmodel, fotomodel, oud model, jong model, en dan heb je mijn model. Mijn model is de liefste, leukste en de grappigste! Mijn model wordt verlegen als ik hem aankijk.  Hij knijpt zijn ogen dicht of kijkt de andere kant op. Mijn hart maakt een sprongetje, maar mijn kunstenaarsvlijt wordt flink op de proef gesteld.

  Hoe in hemelsnaam ga ik deze vriendelijke lieve oude man, met plooien tot ver over zijn kin, zijn ingevallen wangen en zijn afhangende ogen verbeelden? Het is knap hoe hij zijn best doet om niet op te vallen. Erg lastig. Hij weegt 78 kilo en vult een hele ruimte met zijn aanwezigheid. Als ik hem aankijk wordt hij heel verlegen en knijpt zijn ogen dicht. Stil zitten vind hij niet leuk. Liever ligt hij lekker languit, zijn wangen gespreid over de vloer. Vele sessies hebben we zo samen gedeeld. Hij is altijd erg blij om naar mijn atelier te komen, maar nog blijer als hij weer mag gaan. Zelf draagt hij zijn kleed naar buiten.

  James, ik ga je missen, want ondanks dat jij een grote uitdaging bent geweest, heb ik elke minuut van je genoten.

  Lees meer >> | 1001 keer bekeken

 • Opdracht Aldenhof woon-zorgcomplex

  4 juli 2018

   

  Ik zit midden in een opdracht voor Aldenhof woon-zorgcomplex. Een mooie opdracht, op mijn lijf geschreven!  

  De directie van Vastgoedbeheer Limburg heeft mij gevraagd om een beeld te maken voor de hal van het nieuwe woonzorgcentrum Aldenhof in Born. De nieuwbouw vervangt het voormalige zorgcentrum St.Maarten in de oude dorpskern van Born. De Aldenhof is een woon-zorgcomplex met 5 kleinschalige woonvormen voor in totaal 30 psychogeriatrische cliënten. Daarnaast zijn er 60 zorgappartementen voor verzorgingshuiscliënten en bijbehorende voorzieningen zoals keuken, restaurant en kantoorruimten.
   

  AAN ELKAAR LASSEN OF OMSMELTEN?

  Het uitdagende aan deze opdracht is dat ik een kunstwerk mag maken waarin de koperen letters die op de gevel van het voormalige St. Maarten hingen een tweede leven ga geven. Naast hergebruiken, is het symbolisch verbindende gebaar naar de nieuwe bewoners van groot belang voor mijn opdrachtgever.

  Dan begint voor mij het spel. Mijn hoofd maakt overuren en het gaat alle kanten op. Ga ik de letters in de originele staat gebruiken, ze door elkaar husselen, ga ik ze in stukken zagen en weer aan elkaar lassen of zal ik ze omsmelten en vermengen met het brons?

   

  OUD WORDT NIEUW

  Uiteindelijk heb ik gekozen om de letters te versmelten. Oud wordt nieuw. Vooruitkijken, een nieuwe toekomst voor deze mensen in een nieuw huis. Het moet een beeld worden van verbinding. Een figuur dat gekoesterd gaat worden. Die net als de inwoners een mooi plekje krijgt in dit nieuwe huis. Is hij vertederend, aaibaar, om van te houden? Zet hij aan tot nadenken? Ik hoop het wel.

  We gaan het zien. Maandag ga ik weer naar de bronsgieterij om er verder aan te werken. Voor het uiteindelijke resultaat moeten jullie nog even wachten. Het beeld wordt medio september onthuld.

  Ik hou jullie op de hoogte!

   

   

  Lees meer >> | 1147 keer bekeken

 • Waarom mag Miss Amerika niet meer in bikini

  12 juni 2018

  Er is een grote discussie gaande over de Miss verkiezingen. De Miss America organisatie heeft de bikinironde afgeschaft.

  Vorige week werd ik gebeld door de redactrice van de limburgse televisiezender L1. Ze vond het interessant mij als voormalig Miss Holland uit te nodigen voor een discussie aan tafel in het programma Avondgasten. Het feit dat ik als kunstenaar bezig ben met de perfectie van de imperfectie maakte het voor haar extra interessant.

  Nou heb ik me echt even moeten verdiepen in het thema. De "Miss" problematiek staat ver van mijn bed af. Over het algemeen ben ik vooral druk bezig met het kunstenmaken. Toch vond ik het erg leuk om mijn verhaal te doen, zeker om te laten zien wat schoonheid voor mij betekend, en in wat voor manier ik dit gebruik in mijn kunst. Daarnaast ben en blijf ik Miss Holland 1987, dus dit soort activiteiten zijn altijd leuk om mooie herinneringen op te halen en terug te stappen in dat wereldje.

   https://l1.bbvms.com/view/video/2951630.html

  Lees meer >> | 805 keer bekeken

 • Kilometervreter

  12 april 2018

  5 Galerieën bezocht op 1 dag. 600 Kilometer Nederland gezien met regen in het Zuiden, zonneschijn in Amsterdam en mist richting Breda. Enthousiaste, lieve en interessante mensen ontmoet. Gesleept met beelden, genoten van mijn gesprekken in de auto met mijn maatje Nico en vooral veel energie gekregen van al die fijne mensen. Het is heerlijk om in gezelschap te vertoeven van mensen die net zo bezig zijn en genieten van kunst als ik. Die mij met open armen ontvangen, koffie hebben klaarstaan en nieuwsgierig zijn wat ik weer kom langsbrengen. Eigenlijk ben ik gewoon een beetje Sinterklaas op een zeer wisselvallige dag.

             

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 1267 keer bekeken

 • Kunstwerk van de week

  31 oktober 2017

  Meer dan een jaar heb ik uit de running gelegen. Een burn out in al zijn facetten. Maar ik ben terug!!!

  Met in achtneming van genoeg rust tussendoor ben ik weer heerlijk bezig in atelier en bronsgieterij.

  Mijn website krijgt binnenkort een nieuw jasje, en als kers op de taart ben ik deze week ook nog met sculptuur "Harnassed" genomineerd tot het kunstwerk van de week.

  Dit geeft enorm veel inspiratie, en weet ik dat ik op de goede weg zit met mijn ideeën en ontwikkelingen. Mijn gevoel gaf dit al aan, maar de bevestiging krijgen is toch altijd net even dat extra zetje.

  Dankjewel voor iedereen die op mij gestemd heeft.

  Harnassed staat in Valkenswaard bij http://dekunstkeuken.com

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 1287 keer bekeken

 • Meer blogs >>