Hier kun je de laatste nieuwtjes vinden omtrent mijn werk, mooie exposities of bijzondere projecten.

 

 

 

 

Duo-expositie in Museum Valkenburg 

-9 juni t/m 8 september

In de zomermaanden zal een deel van mijn beelden te zien zijn in museum Valkenburg samen met houtskooltekeningen van kunstenares Lisanne Sloots.

De vernissage zal plaatsvinden op zondag 9 juni om 15.00 uur. Uiteraard bent u van harte welkom.

 

Op zoek naar de kern

Museum Valkenburg toont van 9 juni t/m 8 september 2024 in de bovenzaal de expositie ‘Op zoek naar de kern’, waarin de bijzondere houtskooltekeningen van Lisanne Sloots worden gecombineerd met de plastische beeldhouwwerken van Angelique Cremers.

Lisanne Sloots, dochter van de kunstenaar Benno Sloots uit Voerendaal, volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze woont en werkt in Amsterdam. Lisanne construeert ‘innerlijke landschappen’ waarin haar materiaalgebruik een onlosmakelijke rol speelt. In plaats van houtskool te kopen, maakt ze gebruik van houtskool dat ze zelf stookt van gevonden takken. Met verbrande takken van bijvoorbeeld de Kardinaalsmuts of de Vleugelnoot, weet ze diverse grijstonen en structuren op te roepen.

Na haar opleiding beeldhouwen aan de Stedelijke Academie voor Plastische Vormgeving in Genk en schilderen aan de Kunstacademie in Maasmechelen werkt Angelique Cremers (1966) al vele jaren als autonoom kunstenaar. Het atelier van Angelique is gevestigd in hartje Sittard. Hier werkt ze dagelijks aan haar beelden. De bronzen sculpturen worden aan de hand van studies naar levend model ontworpen. Hierna worden aan de kernbeelden van klei andere materialen toegevoegd om, middels abstractie en vervreemding, een bepaalde emotie te creëren.

      

 

Openingstijden

Het hele jaar door is het atelier met bijbehorende galerie geopend als ik aan het werk ben. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken via telefoon of mail om vrijblijvend te komen kijken.

2 x Per jaar wordt de galerie verrijkt met enkele collegakunstenaars. In maart en april en in de decembermaand vind er een mooie samenwerking plaats tussen mijn werk en het werk van collega's. Een mooie mix van verschillende disciplines. 

Gastkunstenaars

Natascha Sastra-voncken zal de komende decembermaand komen exposeren

Mag ik voorstellen:

Kunstenares Natascha Sastra-voncken maakt hyperrealistische schilderijen, vaak op groot formaat. Natascha exposeert momenteel in een galerie in New york en later in het jaar in het museum Europeu d,Art Modern in Barcelona. Ik ben dan ook trots dat haar werken in Atelier Angelique Cremers mogen hangen.